Nieuws

Uitslag kwaliteitsonderzoek 2017

Ook dit jaar zijn wij weer super trots op de resultaten. Zoals elk jaar hebben houden doen wij een online onderzoek om de kwaliteit van onze diensten te meten. Het is een super innovatief jaar voor ons. Met nieuwe lessoorten, diensten en veel nieuwe gezichten creëren we steeds meer draagvlak als sportaanbieder in het Gooi, leuk!

We gaan je niet vermoeien met de antwoorden van alle 36 vragen maar delen graag de highlights en de punten waar jij als lid natuurlijk wat aan hebt. Zonder verdere oponthoud hierbij de vier keypoints uit het onderzoek

Trainingsaanbod per locatie

Nieuwe ideeën worden vaak getest op 1 locatie voor 4 weken. Afhankelijk van de reacties en het animo voor het vervolg, verlengen we het aanbod of komt hij zelfs vast in het rooster. Sommige lessen vallen in de smaak, sommige niet. Lessen zoals Inferno(30m fit), Yoga en Kickboksen zijn van die lessen die goed bevallen maar helaas gebleven zijn op de locatie waar ze zijn gestart.

Jullie hebben aangeven dit anders te willen zien. Dit kwam vaak naar voren en heeft ons aan het denken gezet, en met resultaat! Vanaf 2018 komt er een nieuw rooster waarin we het lesaanbod per locatie flink opkrikken. Zo willen we op elke locatie een Inferno en een Kickboks les starten, minimaal 1. Ook komen hier straks meer lessen bij. De details werken we uit, as we speak.

Op deze manier gaan we ervoor zorgen dat jij je favoriete lessen elke week kan volgen op je favoriete locatie.

Sportgooi scoort gemiddeld 4.6/5

Ironisch genoeg te kortste paragraaf maar wel de gene waar we het meest trots op zijn. We scoren gemiddeld een 4.6 uit 5 wat betreft een algemene beoordeling. Dank jullie wel! Vorig jaar scoorden we ook een 4.6, volgend jaar willen we minimaal een 4.8 scoren.

Onderzoeksresultaten sportgooi deel 1

Training intensiteit per trainer

Elke trainer heeft zijn eigen stijl. Daar valt de manier van lesgeven onder maar bijvoorbeeld ook voorkeuren van oefeningen. Dit stimuleren wij omdat we trainers willen stimuleren nieuwe lessen te proberen, nieuwe informatie toe te passen en een feeling te krijgen waarin hij of zij zich optimaal kan inzetten.

Als organisatie hebben wij wel richtlijnen voor het niveau, aantal oefeningen en resultaat van een training. We hebben gemerkt dat de intensiteit kan verschillen per trainer, en dat willen we niet. Wij willen de lessen inrichten zodat iedereen kan sporten op zijn eigen niveau, maar de intensiteit moet gelijk zijn onder trainers.

Momenteel werken we aan een concept waarin we de trainingen gelijk kunnen trekken wat intensiteit betreft. Dit doen we door scholing van onze trainers maar ook doormiddel van een nieuw niveau concept voor tijdens de training. Spannend, leuk en een verbetering voor de lessen. Hier meer over in 2018.

Merendeel sport 2-3 x per week

Vorig jaar sport een lid gemiddeld 1x per week bij ons. Dit jaar sporten jullie 2-3x gemiddeld per week. Super leuk om te horen. We willen ook een club zijn waar je 2-4x per weer kunt sporten en zo fit kunt blijven of worden.

Onderzoeksresultaten sportgooi deel 2

En nu..

Nu is het zaak deze en anderen punten om te zetten naar acties, om te zetten naar concrete verbeteringen of optimalisaties binnen Sportgooi. Wij zijn super blij met het resultaat. Het nieuwe jaar staat voor de deur, dat wordt een knallend jaar voor Sportgooi en daarmee voor jou. Verwacht meer lessen, meer lesaanbod, meer locaties en meer specials. Begin 2018 staan er brandnieuwe concepten klaar…daar snel meer over!

Vragen? Opmerkingen? Graag!

Team Sportgooi

Reacties