Bootkids

Spelenderwijs
werken aan
je lichaam

wat houden onze
Bootkids! lessen in?

In deze lessen gaan de kids spelende wijs aan de slag met hun sportieve en sociale ontwikkeling. Bootkids is er voor kinderen tussen de 8-12 jaar en wordt gegeven in Huizen.

Wij van Sport ‘t Gooi willen het buitenspelen van kinderen stimuleren. Dat doen wij door het organiseren van bootcamp lessen speciaal voor kinderen.

  •  Voor kids tussen de 8-12 jaar
  •  Verbeteren van de conditie 
  •  Basis van het boksen 
  •  Sporten in teamverband

Bootcamp voor kinderen

Tijdens de lessen gaan we 45 minuten aan de slag. De les bestaat altijd uit een warming up, een of meerdere kernen en een cooling down. We zorgen voor een goede sfeer en laten het zo natuurlijk lopen als mogelijk. De kinderen sporten buiten onder begeleiding van een trainer. Tijdens de lessen verwerken we de volgende aspecten.

  • Het sporten in teamverband
  • Het winnen van zelfvertrouwen
  • Het verbeteren van de conditie
  • De basistechnieken van het boksen

Kinderen te weinig buiten

Uit meerdere onderzoeken('08,'13, '14) blijkt dat kinderen te weinig buiten komen. Uit het meest recente onderzoek van GFK blijkt dat 21% van de kinderen niet aan de beweegnorm van tenminste 60 minuten per dag komen. Dat is zonde want 78% van de kinderen geeft aan het leuk te vinden om te sporten. Als kinderen lid zijn van een sportclub geeft 81% aan met veel plezier naar het sporten te gaan. Uit een ander recent onderzoek van o.a. de universiteit van Leiden blijkt dat kinderen die vaker buitenspelen meer sociaal competent zijn.

Is mijn kind oud genoeg

Zolang hij tussen de 8-12 jaar is wel.

Is bootcamp niet te zwaar

De lessen vooral ingericht met sport & spel activiteiten. 

Hebben jullie ook iets voor tieners?

Jazeker. We hebben ook lessen voor kids tussen de 14-18 jaar. Informeer naar de mogelijkheden.

Ik wil graag sporten/hardlopen, blessure-vrij, buiten, en in de buurt, met anderen samen, iets nieuws en gevarieerd, en niet te vroeg op de avond of juist op zaterdag ochtend. En ook nog begeleid worden door enthousiastelingen die er verstand van hebben. 5

Sportgooi
Peter review sportgooi