Yoga

Ontspannen
met buiten
yoga

Power Yoga in het Gooi

Naast de bootcamp lessen kan je bij Sport t’ Gooi ook Yoga lessen volgen. Deze worden verzorgt door gecertificeerde instructrices in Hilversum, Huizen of Bussum. Ook deze lessen vinden buiten plaats, de locaties dragen bij aan de complete Yoga ervaring.

Werk aan de balans in je lichaam met onze Yoga lessen.

  •  Werkt tegen stress
  •  Goed voor de kleinere spieren
  •  Toegankelijk voor iedereen 
  •  Ontspannen naar huis

Yoga draait om het in balans brengen van lichaam, geest en ziel. Niet gek want de term “Yoga” betekent letterlijk verbinden en is ontstaan in India. Nu hangt er vaak een zweverige of religieuze sfeer om deze term, dit heeft hier echter niets mee te maken.

Power Yoga

Wij richten ons op Vinyasa oftewel Power Yoga. Dit is een vorm van Yoga waar het  gaat het om ontspanning, ritme en energie. Je wordt mentaal en fysiek uitgedaagd om verschillende houdingen vloeiend achter elkaar aan te nemen. Je prikkelt je spieren door ze steeds anders te gebruiken en aan te spreken. Zo wordt je sterker, leniger en krijg je een betere controle over je kracht. De nadruk ligt meer op de oefeningen dan op de meditatie kant van de beweging.

Ademhaling & balans

Een groot aspect bij Yoga is je ademhaling. Tijdens de les leer je bewust om te gaan met je ademhaling, dit vormt een soort actieve meditatie. Het leert je bewust te zijn van het nu, hoe zweverig dit ook klinkt, en het leren loslaten. Na de les heb je meer energie wat je weer kunt gebruiken voor de rest van de dag.

Voor wie?

Onze Yoga lessen zijn toegankelijk voor iedereen. Je bent hier om te leren en werkt in je eigen tempo jezelf. Het aanleren van de oefeningen kost even tijd maar pak je snel op, de een is moeilijker dan de andere. Een van de vele misvattingen is dat je zeer lenig moet zijn om mee te kunnen doen, dit is onzin. 

Moet ik een eigen matje kopen?

Voor een proefles hebben we een matje voor je klaarstaan, beslis jij om daar na door te gaan met deze les dan verwachten we dat je een matje koopt. 

Gaat het met regen door?

Onze lessen gaan altijd door maar bij onweer en ijzel lassen we de les af. 

Is er een winterstop?

ja er is een winterstop, vanaf december tot en met maart (4 maanden) geven we geen les. 

Super leuke lessen, lekker veel afwisseling. De manier van coachen en begeleiden is erg prettig en een goede positieve sfeer. Top lekker in de buitenlucht, na iedere les weer blij dat ik mee mag doen. 5

Sportgooi
Ines review sportgooi