Werken aan je core stabiliteit

Boksen op
een leuke
manier

Aan de slag met kickboksen! Niet alleen maar rammen en lowkicks maar ook theorie over het boksen. Aansluiten kan op elk niveau.

Tijdens de lessen gebruik je MMA handschoenen zodat we de lessen kunnen combineren met andere oefeningen. Ook zorgen we voor de conditionele uitdaging.

  • Leer de basis boksen
  • Beginner vriendelijk
  • Geen ervaring nodig
  • Kleine groep (mx.12)

Kickboksen

Je kent het misschien wel van televisie of kent iemand die dit heeft gedaan of nog steeds doet?
Deze sport staat ook wel bekend om zijn ‘’macho cultuur’’. Daar brengen wij graag verandering in. Kickboksen is namelijk niet alleen maar slaan en trappen. Je gaat ook stoten afweren en ontwijken, dus eigenlijk ook een stukje behendigheid. Kickboksen is voor iedereen een voor alle leeftijden en is een absolute must in een gevarieerd sportrooster.

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met de MMA handschoenen en de trapkussens. De workout bestaat uit een deel techniek training en een gedeelte hoge interval. Ieder traint op zijn eigen niveau. Hier wordt rekening mee gehouden door de instructeur.
 

Je traint o.a.:

  • Kracht
  • Uithoudingsvermogen
  • Coördinatie
  • Evenwicht
     

Zelfvertrouwen

Kickboksen is ook erg goed voor je zelftvertrouwen. Klanten ervaren het als een ‘’boost’’. Door het gebruiken van meerdere spiergroepen kun je deze training ook beschouwen als een fullbody workout. Je leert namelijk je hele lichaam te gebruiken tijdens het kickboksen. Het gaat er niet om hoe hard je slaat. Het gaat er om dat je op een leuke manier je hoofd lekker leeg maakt en helemaal voldaan bent na een les.

Aanvulling op andere lessen

Doordat je meerdere spiergroepen traint zal je merken dat door het volgen van deze lessen, de andere trainingen beter zullen verlopen. Daarom is Kickboksen een zeer geschikte aanvulling op de andere lessen in het rooster. Zo is kickboksen bij Sportgooi een goede combinatie met bootcamp, en core-attack. Met het all-in abonnement maak je elke week je eigen sportrooster en kies je tussen meer dan 25 lessen!
 

Hoe lang duurt een les?

De les duurt 45 minuten. 

Is dit moeilijk
De les is op elk niveau te volgen. Er is altijd ruimte voor verbetering, je raakt dus niet snel uitgeleerd.
Is ervaring vereist?

Zeker niet! Instappen is op ieder niveau mogelijk.

Heb ik handschoenen nodig?

Ja. Wij zullen voor je eerste les een leenpaar bij ons hebben. Wil je dit vaker doen raden wij je aan zelf handschoenen aan te schaffen. Dit kan bij de instructeur. 

Doet het pijn?

We zullen eerlijk zijn. Het is lastig om pijn voor iedereen te definiëren. Wat we in ieder geval niet gaan doen is sparren op het lichaam. We willen je wel leren blocken enz. dus je moet natuurlijk wel gaan opvangen. Echter zijn we geen boksschool en er niet op uit om fysiek contact op wedstrijdniveau te beoefenen.